Yleiset ehdot koskevat kaikkia kuvauspalveluita sellaisenaan, ellei asiakkaan kanssa ole kirjallisesti tehty poikkeavaa sopimusta. 


Kuvauksen hinta


Kaikki hinnat sisältävät alv. 24%. Kaikki oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään. Hinta varatuille kuvauspalveluille määräytyy sen hetkisen hinnaston mukaan. Tarjoushinnastot sovitaan erikseen kirjallisella sopimuksella. 

Kuvauspakettien hinnat sisältävät kuvauksen, huolellisen käsittelyn, sekä sähköisen valintagallerian.

 

Tekijänoikeudet ja käyttöoikeudet


Kaikki tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla ja hän saa käyttää kuvia portfoliossaan, blogissaan, kuvakilpailuissa sekä muussa valokuvaukseen liittyvässä markkinoinnissa asiakkaan kanssa niin sovittaessa. Valokuvaaja ei julkaise kuvia ilman asiakkaan suostumusta. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa myös silloin kun asiakas antaa luvan julkaisuun. 

Asiakas saa ostamiinsa tiedostoihin vapaat käyttöoikeudet henkilökohtaiseen käyttöön. Kaikki kaupallinen käyttö ilman erillistä sopimusta on kielletty. Kuvia ei myöskään saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle, kuten kilpailuihin tai mainontaan toisille yrityksille.

Koevedokset ovat tarkoitettu kuvien valintaan. Koevedoksia ei saa kopioida ja julkaista.

 

Valokuvien tyyli


Asiakas on nähnyt ja tutustunut valokuvaajan aiempiin töihin ja näin ollen tietää kuvaajan kuvaustyylin. Asiakas hyväksyy ja ymmärtää että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden vuoksi. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan sekä omaa visuaalista harkintaa käyttäen.

Valokuvaajalla on oma tyylinsä myös kuvankäsittelyssä, jolla kuvaaja täydentää omaa taiteellista näkemystään. Jokainen kuva tämän lisäksi peruskäsitellään, valotuksen, valkotasapainon, kontrastin ja rajauksen osalta. Valokuvaajan taiteellista näkemystä kunnioittaen asiakkaalla ei ole oikeutta jälleenmuokata kuvia. 

Kuvamanipulaatio (esim. esineiden/asioiden poistaminen kuvasta) ei kuulu palveluun ilman lisämaksua. Mikäli asiakas toivoo kuville erikoisempaa kuvaajan tyylistä poikkeavaa käsittelyä sovitaan siitä tapauskohtaisesti. Riippuen käsittelyn laajuudesta voi se nostaa tällöin kuvauspalvelun hintaa.

 

Toimitusajat ja säilytys


Kuvaaja toimittaa kuvat 5-14 vrk kuluttua kuvauksesta asiakkaalle. Toimitusaika riippuu sesongista sekä kuvauksen laajuudesta. Dokumentaaristen hääkuvausten toimitusaika on 14-18 vrk. Valokuvaaja tekee kuvien esivalinnat aina ammattitaitoaan hyödyntäen niin teknisen kuin taiteellisen näkemyksen puitteissa. Kuvauspaketteihin kuuluvat kuvat asiakas pääsee valitsemaan koevedosgalleriasta mikäli palvelu sisältää koevedosvaiheen. Valokuvaaja huolehtii kuvien huolellisesta varmuuskopioinnista. Ladattavien kuvatiedostojen galleria on voimassa vähintään 4 kuukautta kuvauksesta, asiakkaan vastuulla on ladata kuvat omalle koneelleen ja huolehtia niiden varmuuskopioinnista. Kuvien uudelleen lataaminen palvelimelle on 25 €.

 

Asiakkaan vastuu


Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa niin, että onnistuneen valokuvauksen edellytykset täyttyvät.


Kuvauksen peruutus


Peruutukset tulee tehdä viimeistään 24 h ennen kuvauksen alkamista. Peruuttamattomasta kuvauksesta peritään 45 € mukainen sakkomaksu.